Felhívás felterjesztésre

2018 az OTP Bank Táncház Díj szempontjából a zenészek éve.

A díj alapítói 2018-ra az alábbiakat határozták el:

Az OTP Bank jóvoltából az elismerés pénzösszegét 500 000 Ft-ban állapítják meg.

2018-ban olyan Magyarországon élő zenészeket, énekeseket, zenei együtteseket lehet a Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

Az alapítók által delegált kuratóriumhoz magánszemély, szervezet vagy intézmény terjeszthet fel jelölteket, online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.

Felterjesztési űrlap kitöltése és beküldése (a határidő lejárt)

A jelölés 2018. február 26-tól március 28-án éjfélig tehető meg. A kuratórium 2018. április 6-án teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2018” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XXXVII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2018. április 14-én, a Sportaréna nagyszínpadán kerül sor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a felterjesztési folyamatban az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el. A kitöltött űrlapon szereplő adatokat bizalmasan kezeljük, sem a felterjesztők, sem a felterjesztettek nevét nem hozzuk nyilvánosságra.

Szeretettel várjuk a felterjesztéseket!  

A döntés: 

habkartya 2018


Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok, valamint a nemzeti értékek ápolását és megóvását, ezért évek óta fő támogatója az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely ebben a két napban minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket.

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha még nem volt lehetőségünk találkozni élőben a népzene és a néptánc magával ragadó élményével, hiszen az esemény kifejezett célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a táncosoknak, zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagósusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

Az OTP Bank Táncház Díjjal évente olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei vagy együttesei. Az eddigi díjazottak: Busai Norbert (2012), Kovács Norbert „Cimbi” (2013), Draskóczy Lídia (2014), Hahn-Kakas István (2015), a Tázló együttes (2016) és Kádár Ignác (2017). További részletek: 
Megosztás