Ingyenes mobilalkalmazás:
Táncháztalálkozó app   Android   iOS



tht_18_logo_hu  kivalo effe 17 18
Created by SJL Creations, see more on http://www.sjlcreations.be


XXXVII. Országos TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ és Kirakodóvásár:

2018. április 13–15.

2018. április 13. „Halljunk szót...!” – nyitótáncház – Fonó Budai Zeneház

2018. április 14–15. Táncháztalálkozó – BUDAPEST ARÉNA

2018. április 15. Szabó Balázs Bandája koncert; Mindenki tánca – „A székelyeké” – BUDAPEST ARÉNA

a5

Péntek este „Halljunk szót…!” címmel a Fonó Budai Zeneházban egy koncerttel egybekötött „bemelegítő” nyitótáncházat tartunk, ahol a világ minden részéről érkező táncházkedvelők találkozhatnak.

A harminchetedik Táncháztalálkozó első napja szombaton, a Budapest Sportaréna küzdőterén a Tánchagyományaink programrésszel, táncházak és bemutatók sorozatával indul, a folklórban leggazdagabb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. A néptáncokkal csak most ismerkedők tanulhatják, akik tudják, élő zenére táncolhatják az egymást követő, más és más hangulatú táncainkat a Sportaréna küzdőterén.

Az Aprók táncával, kézműves foglalkozásokkal és Tücsökringatóval a gyermekeket szórakoztatjuk. Ezután a művészeti szakiskolák kapnak bemutatkozási lehetőséget. A szombat esti Gála műsorán fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és a határon túlról érkező népművészek. A programot a küzdőtéren zajló Össztánc teszi teljessé.

A vasárnap már évek óta családi nap, a gyermekekre és a gyermekes családokra fókuszálva. Ezúttal az észak-magyarországi régiót bemutató Aprók Bálja különlegessége, hogy a küzdőtéren a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban, mindenki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyekben. A kézműves foglalkozásokon is garantált az azonnali sikerélmény.

Ezen programrész kiemelkedő pontja a Minden magyarok tánca, amely az évek során egyre nagyobb sikert arat. Alkalmanként közel kétszáz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve. A program lényege, hogy a határokon kívül élő magyar néptáncosok és népzenészek teret kapjanak tudásuk bemutatására, amikor a megszokott hangulatú és színvonalú előadással örvendeztetik meg a Táncháztalálkozó közönségét. A szervezők ezzel a lehetőséggel szeretnék megtisztelni azokat, akik hazájuktól távol is nagy lelkesedéssel gondozzák a magyar néphagyományt.

A vasárnapi programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók, a felnőtteknek pedig „Ínyenc táncház” egészítik ki.

Délutánonként kamaratermi népzenei koncertekkel várjuk a látogatókat.

A Táncháztalálkozó egyik nagy vonzerejét a Népművészeti Kirakodóvásár jelenti, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes megjelenése, régi és új tárgyak, a funkcionális esztétikum bemutatója. A programot mindkét napon fotókiállítások, könyv- és CD-bemutatók, valamint filmvetítések gazdagítják.

A rendezvényt a vasárnap esti Szabó Balázs Bandája gálakoncert (a zenekar ez alkalomból rendhagyó felállásban lép színpadra, fellép: Acsády Soma - basszusgitár, Fekete Márton „Kispuma" – brácsa, Ferencz László - dob, Harangozó Sebestyén - gitár, Heit Lóránt – hegedű, Molnár Péter – bőgő, Ölveti Mátyás - cselló, Szabó Balázs - ének, hegedű, gitár, kaval) – , majd az azt követő Mindenki tánca – „A székelyeké” című, a Táncháztalálkozóra készült nagyszabású produkció zárja. Utóbbi műsorrészben a legkiválóbb énekesek és a Táncháztalálkozó fesztiválzenekara közreműködésével több száz, népviseletbe öltözött táncos a nagyközönséggel együtt idézi fel a hajdani falusi bálok hangulatát.


btf logo hu 2018 3     broadway   mfsz
Megosztás