Hova tovább? • 2018. április 14. szombat, 17.30–19.30 • Martin György terem (I. em.)
Reflektorfényben a Művészetisek - Bemutatkoznak a középfokú táncművészképzés növendékei

Szerkesztő:
Baranyai Barbara


Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium – Bartók Táncegyüttes, Békéscsaba

Bemutatkozó műsor:
1. Szarka Zsolt – Mlinár-Körösi Katalin: Sapte minute de la Budesti (Budatelki román táncok)
2. Magyarborzási ritka és sűrű (Balogh József)
3. Örkői cigánytáncok (Oláh Márkó és Porcellán Vanessza)
4. Szarka Zsolt – Mlinár-Körösi Katalin: Elvesztettem… (Vajdaszentivány)
5. Inaktelki legényes (Ördögh Géza)
6. Magyarszentbenedeki táncok (Árgyelán Kitti- Szabó Róbert)
7. Szarka Zsolt – Mlinár-Körösi Katalin: Kalocsai fiatalok
A műsor az Ifjűsági Néptáncantológián szerepelt Budatelki román táncokkal indul, s a nagyobb létszámú koreográfiák kózótt néhány díjazott szólista mutatkozik be (Eger-Országos Ifjúsági Szólótáncfesztivál, OMTV- Néptánc- Szólótánc) A műsorban egy vajdaszentiványi és egy kalocsai összeállítást is láthatnak, utóbbiból tácntanításra is készülnek az intézmény növendékei, valamint a örkői lassú és sebes cigány lépésekkel is ismerkedhetnek a kedves érdeklődók.
Felkészítő tanárok: Mlinár-Kőrösi Katalin, Szarka Zsolt 



Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma
Egy kicsit mindenki pápai!

Bemutatkozik A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma! A nagy múltú alma mater felsorakoztatja művészeti képzéseit.
Tanárok: Müller Anita, Robotkáné Horváth Tünde, Müller Sára, Müller Zoltán, Kondics Gergő, Hergenrőder Jácint, Magyaróvári Zsuzsanna, Túrós-Máté Kinga, 
Asszisztens: Janák Réka
Vendégoktatóink: Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Orza Calin, Furik Rita, Farkas Fanni, Kiss Balázs, Benkő-Morvai Veronika, Benkő Dávid



Kísér a Zagyva Banda


A „Hova tovább?” programrészben az ország különböző pontjain zajló középfokú táncos képzések tanulói várják a velük egykorúakat. A szakgimnáziumok mutatkoznak majd be, rövid ízelítőt adva az intézményekben folyó képzés eredményeiről. Egy helyen lehet megtekinteni, hogy milyen széles a paletta, milyen a jövő táncos utánpótlása. A növendékek mesélnek majd a saját élményeikről, benyomásaikról és arról is, hogy miért érdemes belevágni ebbe a csodálatos szakmába. Bemutatóikat követően lehetőség nyílik arra is, hogy velük együtt tanuljuk vagy ismételjük a táncos lépéseket.
Megosztás