XL. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2021. április 23–25.

A kiválasztott menüponthoz tartozó cikk a menüsor alatt látható.

Újra „Minden magyarok tánca” az Országos Táncháztalálkozón

Kedves külföldön élő magyar néptáncosok, népzenészek!

A Táncház Egyesület és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület együttműködésében immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Minden magyarok tánca című színpadi táncbemutató az Országos Táncháztalálkozón.

A program az előző esztendőkben nagy sikert aratott. A résztvevők nem csak az országot körülvevő magyarlakta területekről érkeztek, megtiszteltek minket németországi, kanadai, amerikai, hollandiai, de Japánból, Finnországból érkezett táncosok is.

A műsort szeretnénk az idei rendezvényen is megtartani. A külhoni – határon túli és távolabb élő – néptánc- és népzenekedvelőket hívjuk Budapestre egy örömteli közös táncra. Főként táncpárokat, szólistákat, kisebb baráti társaságokat várunk.

A program helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna, küzdőtéri Nagyszínpad.

Időpontja: 2015. március 29. vasárnap, 14.15

A programot megelőzően, várhatóan 11.00 óra körül próbát is tartunk, de ennek részleteit a jelentkezőkkel a későbbiekben egyeztetjük.

hidakforum_logo

A bemutatóban két táncot adunk elő improvizatív módon (a próbán nagyon egyszerű színpadra szerkesztés lesz). Idei tájegységünk Székelyföld és Felső-Maros mente. E tájegységeken belül több falu táncát (Vajdaszentivány, Marossárpatak, Péterlaka stb.) is járhatják a résztvevők, mindenki kedve, tudása szerint táncolhat. Akkor sem lesz gond, ha e területen kívüli székely anyagot táncoltok, lehet pl. Sóvidék, Nyárád mente...

A zenészeknek ugyanezen anyagból kell készülni. A zenei összeállítást az érdeklődőknek előre megküldjük legalább két héttel a rendezvény előtt.

Kérjük, hogy lehetőség szerint népviseletet mindenki hozzon magával, vagy próbáljon budapesti ismerősöktől szerezni. Korlátozott mennyiségű népviseletet az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is tud biztosítani...

A Minden magyarok táncára jelentkezni kell, mert szeretnénk előre ismerni a várható létszámot. Kérjük, hogy március 15-ig jelezzetek a vissza a cimbi@iplus.hu e-mail címre! A jelentkezésben adjátok meg neveteket, országotokat (esetleg együttest, ahol táncoltok) és az e-mailes elérhetőségeteket! Szükség szerint egyéb kérést, információt is közölhettek.

Szeretettel várunk benneteket!

Kovács Norbert Cimbi
Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület
8494 Kiscsősz, Kossuth Lajos u. 47.
www.hidakforum.hu
tel: +36-20-3786459, +36-88-220156
e-mail:
cimbi@iplus.hu, eloforras@iplus.hu

Megosztás