Az OTP Táncház Díj 2013 ünnepélyes átadása
2013. március 30. szombat, 19.00 • Küzdőtérotpbank

Az OTP Bank a Táncház Egyesülettel karöltve alapította meg azt a pénzjutalommal is járó Táncház Díjat, mellyel minden évben egy olyan kiemelkedő népzenész vagy néptáncos egyéniséget jutalmaznak meg, aki tevékenységével aktívan hozzájárul a néphagyomány fenntartásához és átörökítéséhez a következő generációk számára. További részletek: 

2013-ban a díjra jelölt öt személyiség közül a nagyközönség hármat juttatott tovább a Facebook-on lezajlott szavazás fb során, majd a zsűri döntése alapján Kovács Norbert „Cimbi” lett a győztes. A díjat Ujfalusi Gábor, a zsűri tagja adta át.

cimbi

Kovács Norbert „Cimbi” néptáncos, koreográfus, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Veszprém Megyei Néptánc Egyesület elnöke. A tánccal nyolc, az oktatással húsz éves kora óta foglalkozik többek között a napjainkra többszörösen díjazott, kiváló minősítésű Ajka-Padragkút Táncegyüttesben. Szaktanácsadó, számos szakmai és művészeti rendezvény szervezője, valamint az Ajka térségében működő intézményi szintű néptáncoktatás megalapítója.

Az OTP Táncház Díj 2013-as jelöltjei – Juhász Erika, Tálas Ágnes Judit, Árendás Péter és Farkas Zsolt – egy-egy emléklapot és Táncház érmét  vehettek át elismerésül.
Megosztás