Kedves külföldön élő magyar Néptáncosok, Népzenészek!

jam

A Táncház Egyesület és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület együttműködésében immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Minden Magyarok Tánca című színpadi táncbemutató az Országos Táncháztalálkozón.

A program az előző két esztendőben nagy sikert aratott. A résztvevők nem csak az országot körülvevő magyarlakta területekről érkeztek, megtiszteltek minket németországi, kanadai, amerikai, hollandiai, de Japánból, Finnországból érkezett táncosok is.

A műsort szeretnénk az idei rendezvényen is megtartani. A külhoni – határon túli és távolabb élő – néptánc- és népzenekedvelőket hívjuk Budapestre egy örömteli közös táncra. Főként táncpárokat, szólistákat, kisebb baráti társaságokat várunk.

A program helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna, küzdőtéri Nagyszínpad.

Időpontja: 2013. március 31. vasárnap, 13.00–13.30

A programot megelőzően, várhatóan 11.00 óra körül próbát is tartunk, de ennek részleteit a jelentkezőkkel a későbbiekben egyeztetjük.

A bemutatóban két táncot adunk elő improvizatív módon (a próbán nagyon egyszerű színpadra szerkesztés lesz). Idei két tájegységünk Székelyföld és Rábaköz. E tájegységeken belül több falu táncát is járhatják a résztvevők, mindenki kedve, tudása szerint táncolhat. A zenészeknek ugyanezen két anyagból kell készülni.
Kérjük, hogy lehetőség szerint népviseletet mindenki hozzon magával, vagy próbáljon Budapesti ismerősöktől szerezni. Korlátozott mennyiségű népviseletet az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is tud biztosítani...

A Minden Magyarok Táncára jelentkezni kell, mert szeretnénk előre ismerni a várható létszámot. Kérjük, hogy március 15-ég jelezzetek a vissza a
cimbi@iplus.hu e-mail címre! A jelentkezésben adjátok meg neveteket, országotokat (esetleg együttest, ahol táncoltok) és az e-mailes elérhetőségeteket! Szükség szerint egyéb kérést, információt is közölhettek.

Az
Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület és a Táncház Egyesület nevében szeretettel várunk Benneteket!

Kovács Norbert „Cimbi”